Domotica is in het kort gezegd uw huisinstallatie deels of zelfs volledig automatiseren. In Kortrijk zijn er installateurs die thuis zijn in diverse merken en hebben veel ervaring met de diverse systemen. De uiteindelijke bedoeling van een domotica systeem is, om met een druk op de knop verschillende toestellen en/of apparatuur in werking te stellen al naargelang uw behoefte en wensen. Het is een systeem dat uw leven vergemakkelijkt. Lees er hier alles over!

Wie zijn wij?

Wij zijn netwerk dat bestaat uit firma’s die zich gespecialiseerd hebben in domotica. Voordat de firma’s tot ons bestand worden toegelaten worden ze gescreend op het hebben van de juiste papieren en het aantal jaren ervaring. Zo weet u zeker dat u altijd door vakmensen geholpen wordt. Het voordeel van ons initiatief voor u is dat u vrijblijvend en kosteloos meerdere firma’s kan vergelijken op prijs. Het vergelijken van prijsoffertes alvorens de klus uit te laten voeren kan u tot wel 30% op de totale investeringskosten.

domotica installateur Kortrijk

Wat zijn de voordelen van domotica?

Voordelen van een domotica installatie zijn er overvloedig. Veel mensen zijn van menig dat een huisautomatisering vooral dient voor gemakzuchtige mensen. Niets is echter minder waar! Akkoord, comfort hoor er nu eenmaal bij. U kan praktisch alles regelen vanuit uw zetel. Om één voorbeeld te noemen: u kijkt naar uw televisie, de zon begint lager te schijnen en u hebt last van dat zonlicht. Daar waar u vroeger moest rechtstaan om de rolluik een beetje te laten zakken, doet u dat met domotica in Kortrijk door een druk op de knop. Klaar is kees.

Een ander voordeel is dat je met de huidige generatie van huisautomatisering uw installaties kan laten reageren door middel van uw smartphone of tablet. Door gebruik te maken van de huidige generatie is het zelfs overbodig om breekwerken in uw huis te laten uitvoeren.

Wat misschien het meest tot de verbeelding spreekt, en wat u wellicht kan overtuigen om een domotica systeem te laten plaatsen in Kortrijk, is de energiebesparing! Het is een feit dat u door uw toestellen gecontroleerd aan te sluiten uw energiefactuur zal dalen!
domotica installatie Kortrijk

Welke domotica systemen zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit u een keuze kan maken, welke domotica installatie U gaat gebruiken in Kortrijk. Uiteraard is het ene systeem goedkoper dan het andere. Alles hangt van uw wensen en voorkeuren af.

Domotica kan je integreren, zowel in een nieuwbouw als in een bestaande woning. Of u nu gaat voor een systeem te laten installeren in Kortrijk, welke moet dienen voor uw comfort, of u kiest voor een energiebesparend systeem, het kan allemaal. Denkt u maar eens aan de mogelijkheid om verlichting, airco, zonneluiken, gordijnen, alarmsysteem en zelfs verwarming te integreren in één systeem. mooi toch?

Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een draadloze installatie of een bekabeld systeem. Een bekabeld systeem is veiliger dan een draadloos systeem (LAN verbinding) en is meest aangewezen bij een nieuwbouw. Er moeten in een nieuwbouw immers toch leidingen en kabels voorzien worden. Dus kan een geïntegreerd systeem voor domotica er best bij. Als u in een bestaande woning leeft, kan domotica in Kortrijk net zo goed. U kiest dan voor een draadloze installatie, welke gevoed wordt door batterijen.

Wat is de prijs van domotica?

Wat de exacte prijs is van uw domotica installatie hangt van vele factoren af. Eerst en vooral is er de kwaliteit van de installatie. Dan de omvang, zeg maar: wat wenst u allemaal te automatiseren? Men kan stellen dat de prijsopbouw van een domotica systeem bestaat uit 25% werkuren en 70% aan materiaal. De overige 5% is het aan- en afleveren van het materiaal. Een goede raad: praat uitvoerig met uw domotica specialist en samen met hem, maakt u de juiste beslissingen. Als we toch een richtprijs willen geven, mag u rekenen dat een domotica systeem plaatsen in een nieuwbouw, u 3% tot 5% van de waarde van uw huis zal bedragen!

Welke werkenRichtprijzen
Elektrische installatie€600,- tot €700,-
Uitbreiding zekeringkast€700,- tot €800,-
Verwarming€1.000,- tot €1.500,-
Alarmsysteem€1.800,- tot €2.500,-
Audio & media€2.500,- tot €3.500,-
Soort installatieRichtprijzen
Standaard installatie*€3.000,- tot €4.500,-
Totale installatie**€8.000,- tot €9.500,-
Installatie nieuwbouw***3-5% totaalprijs woning
(*) – De standaard installatie is de goedkoopste vorm. Meestal omvat dit het automatiseren van de verlichting en rolluiken.
(**) – Wanneer er veel toevoegingen aan de installatie zijn toegevoegd hebben we het over een totaalinstallatie. Meestal zit audio, media en een alarmsysteem bij in.
(***) – Bij een nieuw te bouwen huis is het mooi om de domotica in te bouwen. Alles netjes weggewerkt en geïntegreerd in uw nieuwe woning.

Kies voor comfort en gemak in uw leven met een domotica systeem!

Wilt u zich graag orienteren op de prijzen van domotica bij u thuis of op het werk? Weet u al wat u wilt, maar wilt u graag de prijs voor de installatie weten? Vraag via ons offerteformulier meerdere prijsoffertes aan van installateurs uit uw streek. Snel, vrijblijvend en gratis vergelijken!

De mogelijkheden van domotica

Enorm groot! En daarmee is veel gezegd. Bijna elk elektrisch toestel kan aangesloten worden op domotica. Het hangt er dus van af wat u wil. U kan van uw woning een volledig geautomatiseerde plaats maken, waar het leuk vertoeven is. Hebt u apparaten die van verschillende leveranciers komen, kunnen deze toch aangesloten worden op een domotica systeem. Dit noemt een “open systeem”. Bij een “gesloten systeem kan u enkel kiezen door toestellen van dezelfde fabrikant aan sluiten op uw systeem. Bij een bestaande woning zal dus veel gebruik gemaakt worden van een gesloten systeem.
Een andere mogelijkheid welke u goed moet overwegen is het volgende: Er bestaat in Kortrijk een zogenaamd centraal systeem en een decentraal systeem. Het verschil? Bij een centraal systeem hebt u één enkel toestel dat de rest aanstuurt. Gaat dit om welke reden dan ook stuk, dan ligt u eruit met uw domotica. Bij het laten installeren van een decentraal systeem werkt elk toestel op zich. Keuze vlug gemaakt?

domotica installatie airco

Klimaatregeling : een centraal systeem

Een mooi voorbeeld om energie te besparen is de automatisering van uw klimaatregeling (lees airco en verwarming). Dit gaat zelfs zover dat u elke ruimte in uw woning aparte temperaturen kan geven. Een slaapkamer hoeft immers niet zo warm te zijn dan een badkamer, om maar iets te noemen. En het kan nog gekker! Heeft u een installatie die werkt met uw smartphone, kan u de temperatuur van op afstand regelen zodat u in een lekker warm huis thuiskomt in de winter en vice-versa in een koele woning in de zomer. Klimaatregeling in Kortrijk is het ideale voorbeeld tussen comfort en energiebesparing!

domotica installatie alarmsysteem

Een veiliger huis of bedrijf

Het moet gezegd worden: een veilig huis of bedrijf is in deze tijden geen overbodige luxe meer. En ook hier kan domotica een aardig steentje bijdragen. Wist u dat u – zelfs wanneer u op vakantie bent – uw huis kan beschermen met een alarmsysteem, gekoppeld aan domotica? U kan vanop grote afstand zien of u geen ongewenste bezoekers aan uw voordeur zitten. Zelfs wanneer er onverhoopt brand uitbreekt in uw woning terwijl u niet thuis bent, kunnen – dankzij domotica – de hulpdiensten verwittigd worden. Bent u benieuwd wat het kost om alleen dit systeem bij u te laten installeren? Vraag vrijblijvend offertes aan!

automatiseren rolluiken

Automatische rolluiken en gordijnen

Ook uw rolluiken en gordijnen kunnen op elk gewenste tijdstip reageren op uw commando. Wordt het ’s avonds wat kouder, wel, een druk op de knop en uw overgordijnen gaan automatisch dicht. Bent u een tijdje niet thuis? Van op afstand kan u instellen wanneer en hoever uw rolluiken open moeten gaan. Een mooi voorbeeld van comfort en veiligheid.

automatiseren poorten

Automatische (garage)poorten

Dan ook de garagepoort. Hoe handig is het niet dat, wanneer u uw oprit oprijdt of verlaat, u met één simpele druk op de knop, deze poort open of dicht gaat? Op deze manier hoeft u uw wagen niet te verlaten om die vervelende poort open of dicht te doen. Het kan allemaal met een centraal, geïntegreerd domotica systeem!

domotica systeem installeren Kortrijk

Audio en video

En ja hoor, zelfs uw audio en video kan geautomatiseerd worden. Het is op die manier perfect mogelijk dat wanneer het tijd wordt om te gaan slapen, of wanneer u buitenshuis gaat, uw muziek wordt uitgeschakeld. Andersom, wanneer u gaat thuiskomen, of ’s morgens op staat, is er de muziek die u letterlijk staat op te wachten met uw favoriete muziek.

Waarom kiezen voor een domotica installateur?

Domotica is specialistenwerk, zoveel is duidelijk. Het is daarom niet aan te raden om er zelf aan te beginnen. De mogelijkheden zijn zo groot dat u snel het noorden zal kwijtraken. Het beste wat je kan doen is een offerteaanvraag te doen in Kortrijk, bij verschillende firma’s die uw domotica verzorgen en installeren. U ontvangt tot 3 offertes die u kan vergelijken en tot wel 30% besparen op de uiteindelijke kosten. Maak gebruik van de gratis en vrijblijvende service!

Vergelijk offertes en bespaar op domotica!

Wilt u graag meer comfort in uw leven? Via uw smartphone of ipad meerdere zaken in uw huis of bedrijf kunnen regelen? Vraag vrijblijvend offertes aan om een domotica systeem te installeren. Vergelijk installateurs uit uw streek en bespaar op de kosten van de installatie!

In de provincie West-Vlaanderen

Deelgemeenten van Kortrijk:

Kortrijk, Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem en Aalbeke

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

8500, 8501, 8510, 8511